Welcome to Incubator! SPQRobin 08:20, 27 September 2007 (UTC)

Could you please write a stub http://incubator.wikimedia.org/wiki/Wp/pnt/Κουρόβ – just a few sentences based on http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%8C%CE%B2 (if Greek is similar to Pontic you can copy all article and after changes words on Pontiac)? Only 5-10 sentences enough. Please.

PS. Article about Kurów is already on 223 languages and dialects. If your village/town/city isn't yet on PL wiki, I can do article about it. (I'm first author of requests) Pietras1988 TALK 08:28, 27 September 2007 (UTC)

Καλώς το Αστεράκι άλλαξον

Καλησπέρα Αστεράκι! Ντ' έφτας; Εγώ είμαι ασό Essen (φαΐν), NRW. :-) Ατώρα πολεμώ να εφτάω το ποντιακόν τη μετάφρασην τ' interface. Ντο λες, θα εφτάς με γιαρτίμ; --Sinopeus 21:11, 8 April 2008 (UTC)

Αρχικόν σελίδα άλλαξον

Έλα τραντέλλενα, είδες ατέν; Ο Κώστας είπεν το ΟΚ κι έδωκεν ατέν τον τίτλον τ' ορέχκεφτες: Η Βικιπαίδεια σα Ποντιακά - «τα Ρωμαίικα τη Πόντονος». Άιντε, καλά συνεισφοράντας. :-) --Sinopeus 22:45, 23 April 2008 (UTC)

Είμαι στο IRC μπες --Consta 14:32, 24 April 2008 (UTC)

Μπές στο #Greece

έχω ανοίξει πριβε τσατ μαζί σου εκεί που μου έστειλες

Καταρχήν 1000 συγνώμη για την απουσία μου σήμερα. War mit Mama beim Doktor :-) και περιμέναμε 2 ώρες, άσε. Σχετικά με το IRC: Μάλλον δεν έχεις IRC-Client. Ρίξε μια ματιά το w:de:ChatZilla και κατέβασε το αμα θες (legal, umsonst). Φιλικά --Sinopeus 23:04, 24 April 2008 (UTC)

Βικιεπιχείρηση Commons άλλαξον

«Σχεδίασα» σύνδεσμο για τα commons επειδή το πρότυπο που έχει εδώ στο Incubator δεν βγάζει σωστά αποτελέσματα. Για παράδειγμα κοίτα στο άρθρο «Τάραντας».

Τύπος:
*[[Image:Commons-logo.svg|10px]] [[:el:commons:Taranto|Τάραντας σα Commons]]

Αποτέλεσμα:

Όποτε βρεις ώρα και φυσικά όρεξη, πρόσθεσε τα commons και σε άλλα άρθρα (πχ οι χώρες κλπ). --Sinopeus 07:44, 29 April 2008 (UTC)

ποντιακά (ιντερβίκια) άλλαξον

Λογικά αυτά που λες στην αγορά. Απ' ότι βλέπω και ο Consta δέχτηκε τη θέση σου. Κι εγώ δεν επιμένω σε διπλή ονομασία. Καλά συνεισφοράντας. :-) --Sinopeus 10:10, 30 April 2008 (UTC)

Αστεράκι, εγώ παραμένω στην θέση μου δεν υιοθετώ άλλη θέση όμως λόγο του ότι δεν θέλω να διασπάσω την ενότητα της ομάδας μας δέχομαι το ποντιακά μόνο, δεν αξίζει να χαλάμε τις καρδιές μας γ' αυτά και όπως σου είπα σημασία έχει να σωθεί η γλώσσα μας και όχι σε πρώτο επίπεδο ένα τέλειο όνομα-προσδιορισμού (εθνικού,γεωγραφικού, πολιτιστικού και γλωσσικού) ας βολευτούμε όπως, όπως , και κάτι ακόμα το άρθρο Ορθοδοξία που μου έλεγες πότε σκέφτεσαι να το αρχίσεις θα προσπαθείσω να βοηθήσω κι εγώ γι' αυτό ρωτώ. Υίαν και ευλοΐαν, χαιρετίας άσον Κωστίκα! --Consta 19:27, 2 May 2008 (UTC)

ποντιακή βικι άλλαξον

Φίλε μ' αστεράκι χαίρομαι πολύ που γύρισες και χωρίς να μακριγορώ σου λέω ότι χαρης τ edits σου πήραμε την ένγριση! και θα γίνουμε σε λιγο κανονική βιιπαίδεια!--Consta 15:58, 14 September 2008 (UTC)

Χαίρομαι πολύ που ξανά 'ρθες και καλή συνεισφορά! Το πολύ σε μια εβδομάδα από- έμπιστες πηγές- θα μεταφερθούμε στο pnt.wikipedia.org επιτέλους θα 'χομε τεμέτερον την βικιπαίδεια! Ναι, ογώ κι' έχω κανά πρόβλημα . όποια ώρα θες κούξον τον φίλον έσουν να 'ρθει να συζητήσομε (ποδεδίζω σε το σαββατοκύριακο αν ίνεται), χρειαζόμαστε την βοήθεια άτου! Χαρετίας φίλε μ' Αστεράκι :-) --Consta 11:07, 16 September 2008 (UTC)

Αστερόπον άλλαξον

Ετέρεσα, ενούντσα και εποίκα... Κι η Παναγίαν η Σουμελάν να βοηθάμασ'ε.

-Νέπε πολλά μπράβο σον Σινωπέαν κι σον Ηλίαν κι έναν ξάι σ'εσέν πα, για την δουλεία ντο φτάτεν κι θά 'χομε βικιπαίδεια σε τεμέτερον τη λαλιάν. --Makedonier 22:12, 16 September 2008 (UTC)

Ναι Αστεράκι, είναι λίγο δύσκολα για μένα 20¨00 Ελλάδος άμα μπορείς 18:00 ή 19:00 ώρα Ελλάδος θα είμαι εντάξει και θα ρθω, βλέπεις περιορίζομαι λίγο επαγγελματικά :-)

ΥΓ. Πες και στον Ηλία αν μπορεί να έρθει... θα ταν καλό να μαστε όλοι. Ενημέρωσε με αν μπορείς.--Consta 11:49, 22 September 2008 (UTC)


Πρότυπο άλλαξον

Το πρότυπο που μου έδειξες εν ατώρα σωστόν, ο Αύγουστος σε τεμέτερον τη λαλία εν Αλωνάρτς. Το όνεμα απλώς τοποθετήθηκε στην σωστή του θέση, γιατί όταν μεταφερθούμε στο pnt.wikipedia.org πρεπ να χουμε το πρότυπο έτοιμο για να τοποθετηθεί to wp/pnt είναι ένα πρόθεμα που θα παραμείνει εδώ το Πρότυπο:Μήνες είναι το ουσιαστικό. Πολλά χαιρετίας σε!!!!!! --Consta 11:57, 22 September 2008 (UTC)

Ακη σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο καλά σου λόγια. Νιώθω και εγώ πολύ περήφανος για αυτήν την προσπάθεια. Συγνώμη που έφυγα έτσι απότομα χθες άλλα προέκυψε ένα οικογενειακό ζήτημα και έπρεπε να φύγω αν θες να 19:00 ώρα Γερμανίας. Πολλά χαιρετίας σε!--Consta 11:22, 23 September 2008 (UTC)

ΚΑΛΑΤΣΕΥΜΑ άλλαξον

Καλαπαιδά Αστερόπον, ντο λες να καλατσέβομεν σο IRC? Έχω τσιπ καλά νέα! :) --Makedonier 16:24, 14 October 2008 (UTC)

Διαδικασία Έγκρισης άλλαξον

Approval process

  • verify test project content with a reliable neutral source, such as a professor or expert.
  • approval by the subcommittee.
  • notify Board of Trustees for possible veto.
  • final approval.

Το μόνο που χρειάζεστε να γίνει από μας είναι το πρώτο, να βρούμε κάποιον καθηγητή ή ειδικό για να το επιβεβαιώσει. Μου χεις μιλήσει για κάποιον ειδικό/καθηγητή (ουδέτερη πηγή), αν γνωρίζεις και κάποιον πες του να ρθει. Απ ότι κατάλαβα πρέπει να κάνει ένα σχόλιο (δοκίμιο-επιστημονικό σε στυλ παραγράφου), τώρα ακριβώς το που δεν το ξέρω. Θα μάθει ο Sinopeus και θα μας πει. --Consta 09:30, 19 December 2008 (UTC)

Έμαθα τελικά τι πρέπει να κάνουμε. O Pathos είπε: Please have them contact me at pathoschild@gmail (I'll forward to the private subcommittee list), or send me their contact information. Απλά πράγματα, απλώς πρέπει να ενημερώσουμε τον καθηγητή και έπειτα αυτός να επικοινωνήσει ή να δώσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας, πάντως καλό θα ήταν να το ξέρει πρώτα. Απ ότι φαίνεται είμαστε στην τελική ευθεία! ;-) --Consta 08:12, 20 December 2008 (UTC)

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΕΘΕΝ & ΤΣΙΠ ΚΑΛΑ ΧΑΠΕΡΑΙ άλλαξον

Χριστός γεννέθεν χαράν σον κόσμον!!!

Υείαν και ευλογίαν σε τ΄εσάς και τα φαμίλια σουνέ και ο Θεόν Χριστόν, να έχσας ουλτς καλάν!!!

Το θαύμα έντονε και από την αρχές του Δεκέμβρη, βρέθηκε η λύση και τώρα αναμμένουμε την έγκριση (ΝΑ΄ΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κ. ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΛΚΙΔΗΣ)!!!

  • ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ...

Με την πολύτιμη προσφορά του Ζαχαρία από το Βικιεπιστήμιο (ZADIAK), να΄ναι πάντα καλά!!! Ο οποίος με τα κονέ του και με τις διασυνδέσεις του, μ΄ έφερε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο του Language Comitee της Wikimedia k. Gerard Meijssen. Και στη συνέχεια έφερα και΄γω με τη σειρά μου σε επικοινωνία, το κ. Gerard Meijssen και το κ. καθηγητή Θεοφάνη Μαλκίδη, ο οποίος στην επιστολή που έστειλε στον πρώτο έγραψε... ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ. ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ, Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Κ. G.M. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΔΗΛ. ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΠΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ... ;-) AN ΘΕΛΕΤΕ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΤΑ ΜΕΗΛ ΣΑΣ... ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.

ΥΓ. Προσπάθησα παρά πολλές φορές να επικοινωνήσω μαζί σας μέσω κινητού... (τουλάχιστον 50 φορές ή ίσως και παραπάνω με τον καθένα ξεχωριστά, χωρίς ΥΠΕΡΒΟΛΗ... όλο αυτό το διάστημα) αγαπητοί φίλοι Ηλία και Κωνσταντίνε, αλλά δυστυχώς δεν επετεύχθει με επιτυχία. --Μακεδόνας 08:20, 25 December 2008 (UTC)

Έγκριση άλλαξον

Τέρεν αδακά καλοπαιδά Αστεράκι. Επήραμεν την έγκρισην. --Μακεδόνας 14:44, 8 January 2009 (UTC)

Έγκριση άλλαξον

Πράγματι! Είμαι πολύ χαρούμενος για τα νέα! Δν ξερω τι άλλο να πω, τελικά οι κόποι ενός και πλέον χρόνων ανταμείφθηκαν! Σε λίγες μέρες που θα μετακινηθούμε στο pnt.wikipedia.org η ποντιακή βικιπαίδεια θα είναι γεγονός και θα μπορούμε να το λέμε ελεύθερα (και τωρα μπορούμε εφόσον δεν μπορούν να πάρουν πίσω την έκριση), αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά τους: ZaDiak, Asteraki, Sinopeus, kai Μακεδώνα για την πολύτιμη βοήθεια τους, γιατί περί συλλογικού έργου πρόκειται (ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του) για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Για τους διαχειριστές-νοματέους της ποντιακής βίκι αν θέλει κάποιος τέτοιο πόστο (επειδή μπορούν να υπάρχουν πολύ) καλό θα ήταν να συννεοηθεί, όποιος θέλει με τον Sinopeus.--Consta 13:14, 9 January 2009 (UTC)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΤ άλλαξον

Γεια χαρά σε όλους σας.

  • Σας ευχαριστώ για τις συνεισφορές σας και εγώ από τη πλευρά μου.
  • Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος για το κατόρθωμα μας.
  • Δημιουργήσαμε τη Ποντιακή Βικιπαίδεια.

Θα σας παρακαλούσα αν έχετε τη καλοσύνη να έρθουμε μιά μέρα κοινής αποδοχής μέσα στο Σαβατοκύριακο σε επικοινωνία.

Σκέφτομαι να δημιουργήσω ένα μπλόγκ για τη Ποντιακή Βικιπαίδεια, 
στο οποίο θα έχουμε όλοι μας τη δυνατότητα σύνταξης άρθρων/κειμένων και τη προσθήκη ειδήσεων και πληροφοριών.
Επειδή όλο αυτό το καιρό που εκπροσωπούσα για επικοινωνιακούς λόγους την κοινότητα μας στα διάφορα συνέδρεια και εκδηλώσεις, 
ήρθα σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως σας έχω ήδη αναφέρει και μέσω των μέηλ που λάβατε, 
θα σας πρότεινα να συνενοηθούμε μεταξύ μας για να βγάλουμε ένα δελτίο τύπου, 
ουτοσώστε να ενημερώσουμε και τους ανθρώπους αυτούς καθώς τη κοινή γνώμη (για το πως θα σας εξηγήσω...). 
Επίσης θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και κάποια διαδικαστικά θέματα, όπως: διαχειριστές, πλάνο κτλ.
ΠΟΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ (IRC);
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ Ή ΚΥΡΙΑΚΗΣ;
ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ;
ΜΗΠΩΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ!!! --Μακεδόνας 03:44, 16 January 2009 (UTC)

ΟΚ, εγώ είμαι σύμφωνος με την ιδέα. Λίγο δύσκολο για μένα, γιατί θα αρχίσει η εξεταστική μου και προετοιμάζομαι πυρετοδώς (λόγω εξαιρετικά ευρείας ύλης εξετάσεων). Ίσως καταφέρω να ξεκλέψω λίγο χρόνο το Σάββατο (θα προσπαθείσω να το σιγουρέψω) το πρωί κατα τις 11.30-12.00. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω άλλο κενό αν και θέλω πάρα πολύ να συμμετάσχω στη συζήτηση. Πάντως είμαι σύμφωνος για τα περί ιστολόγιου(μπλοκ) ποντιακής βίκι και περί δελτίου τύπου νομίζω ό,τι είναι πολύ καλες ιδεές για το νέο μας εγχείρημα. Αν δεν μπορέσω τελικά ελπίζω να μου πείτε τι έγινε - τι έχει αποφασιστεί. ΥΓΕΙΑ! --Consta 13:17, 16 January 2009 (UTC)

Συνάντηση Σαββατοκύριακου άλλαξον

Δείτε τι απάντησαν παρακάτω, οι αγαπητοί φίλοι-μέλη της κοινότητος:

Έτσι, σύμφωνα με τα παραπάνω προτείνω να γίνουν 2 συναντήσεις στο IRC-CHAT λόγω μη εναρμονισμένου ελεύθερου χρόνου. δείτε:

1η Συνάντηση το Σάββατο στις 12:00 ώρα Ελλάδος άλλαξον

Σημ.: Χρήστης Sinopeus θα είναι δικαιολογημένα απών. Ωστόσο προτίθεμε να τον ενημερώσω -για τη Σαββατιάτικη συζήτηση μας- κατά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (δείτε παρακάτω. Ενώ θα είμαι μέσα από τις 23:30 ώρα Ελλάδος, δηλαδή 22:30 ώρα Γερμανίας) που θα έχει μάλλον χρόνο.

2η Συνάντηση τη Κυριακή στις 23:30 ώρα Ελλάδος άλλαξον

Σημ.: Αν θέλει να συμμετέχει και κάποιος αλλος και τότε στη συζήτηση-ενημέρωση με τον Sinopeus, μπορεί ευχαρίστως να το κάνει. Ευχαριστώ. --Μακεδόνας 07:25, 17 January 2009 (UTC)

Use Greek for the interface when no translation άλλαξον

Please give a look. Nemo bis (talk) 18:46, 24 Χριστουγενναρί 2016 (UTC)Απάντηση