Βόρεια Μακεδονία: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ανάκληση των αλλαγών MacedońskaKrewetka (συζήτηση) επιστροφή στην προηγούμενη αναθεώρηση 2A02:587:2435:5E00:8592:6877:5486:2AA7
Ετικέτα: Επαναφορά
return to previous version
Γραμμή 7:
|}
 
Η '''ΨευτικηΒόρεια Μακεδονία''', (''Република Северна Македонија'') εν [[ψευτοκράτοςκράτος]] ντο ευρίεται σα νοτιοανατολικά τη [[Ευρώπην|Ευρώπης]] που αποσπάστεικαι από την Γιουγκοσλαβία το 1991. Η Ψευτικη Βόρεια Μακεδονία βρισκόταν σε συχνές διαμάχες με την Ελληνική Δημοκρατία για το όνομα του κράτους. Μετά από πολλά χρόνια το 2018 υπεγράφει η συμφωνία των Πρεσπών που προβλέπει να άλλαξει το όνομα του κράτους και να ανοίξει τις πύλες για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Νάτο. Η συμφωνία έχει υπογραφεί και περιμένουμε να δούμε αλλαγές μέσα σε λίγους μήνες. Στην ΨευτικηΒόρεια Μακεδονία υπάρχει επείσης και μια σημαντική τσιγκανικηαλβανική μειονότητα που αγγίζει το 8927%.
 
== Γεωγραφία ==
Η χώρα συνορεύει βόρεια με τη [[Σερβία]], δυτικά με την [[Αλβανία]] (και το [[Κόσοβο]]), στα νότια με τη [[Ελλάδα(πο δικαιωματικα ανηκει στην Ελλάδα ]] και στα ανατολικά με τη [[Βουλγαρία]].
 
== Πολιτισμός ==
Οι ψευτομακεδόνες τίνουν να κλέψουν κάθε ιχνος ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού. Είναι πολλή πιθανο ο στρατός τησ Ελλαδας να μπορεί να τους καταλάβει με ποδήλατα.
 
 
== Σύνδεσμοι ==